HomeVideosAanmelden buite Facebook
 
Blog 4-hour workweek

Hoe ik 38.153 Euro in 1 dag verdiende...

In aanloop van de workshop over de zin en de onzin van de 4-hour workweek is het wellicht leuk om alvast wat ZIN en ONZIN te gaan scheiden. Deze keer over Internetondernemen.

Ik volg de nodige Amerikaanse Internetgoeroes en krijg regelmatig mailtjes met titels als:

The Secrets To A $17,947 PER DAY Niche Funnel…

Vaak met plaatjes van ‘bewijsmateriaal’ dat aantoont dat het geen onzin is.
En dat is het grotendeels wel!
Niet zozeer omdat het ‘niet waar’ is. Wel omdat er bijna altijd de belofte wordt gedaan dat het voor iedereen makkelijk realiseerbaar is en dat je in enkele uren de geldmachine al draaiende kan hebben.

En dat is grote ONZIN!

Nog even los van het meer inhoudelijke hoe en waarom: Wanneer het echt zo makkelijk zou zijn om dat te realiseren, waarom doet niet iedereen het? Er zijn immers talloze ZZP-ers die met moeite rondkomen. En dan zijn er nog bakken vol goed opgeleide werklozen…

De waarheid ligt in het midden

Ook wanneer iets deels onzin is kun je er vaak nog steeds veel van leren. Het leuke is dan ook dat een simpel labeltje zoals ZIN of ONZIN veelal niet de lading dekt.

Nee, die '$17,947 PER DAY Niche Funnel' krijg ik niet in een uurtje of 2 voor elkaar. Maar de vraag of je iets kunt leren van ondernemers die dit soort 'Internetmachines' hebben opgezet lijkt me overbodig...

Vaak spreek ik mensen die me vreemd aankijken als ik vertel serieus bezig te zijn met het uitdiepen van de 4-hour workweek van Timothy Ferriss. Ze vinden het boek... ONZIN. Ook hier kun je (niet geheel ten onrechte) de vraag stellen waarom niet iedereen die zijn/haar werk niet leuk vindt: 1. het boek koopt, 2. het stappenplan volgt en 3. nog maar 4 uur gaat werken?

Het toverwoord
Ik schat dat ruim 99% van de mensen die het boek lezen er (bijna) niets mee doen.
Maar DOEN is wel het toverwoord.
Zoals met alles in het leven zul je in actie moeten komen om je doelen te bereiken.

In de zomer van 2015 ben ik begonnen met de implementatie ('doen') van de ideeën uit de 4 hour workweek in mijn bedrijf.
Was dat makkelijk? In alle eerlijkheid: "Nee!"
Heeft het iets opgeleverd? "Ja!". Heel veel zelfs.
Vooruit dan, om even in Amerikaanse stijl van de titel van dit bericht te blijven: alleen al mijn omzet is in minder dan een jaar tijd verdubbeld door slechts enkele inzichten uit het boek ook echt te gaan doorvoeren.

Op vrijdag 3 april vertel ik precies welke inzichten dat zijn.

Wie ze wil en kan kopiëren is welkom dat te doen.

Tot slot: Hoe ik mijn 38.153 Euro in 1 dag verdiende?

Door in 7 jaar tijd met:

  • bloed, zweet en tranen
  • vallen en opstaan
  • trial en error

een product te ontwikkelen dat een probleem kon oplossen.
Na een moeizame start met grote aanvangsverliezen kwamen hiervoor de 1e kleine klanten, vervolgens kwamen de iets grotere klanten, de middelgrote klanten tot er uiteindelijk ook enkele echt grote klanten kwamen. Klanten waarvoor een investering van 38.153 Euro bijna dagelijkse kost is… Zo dus.

Voor de goede lezer: dit is dus niet echt in 1 dag!
Wil je een snellere route? Volg dan eens een webinar bij een Amerikaans Internetgoeroe die uitlegt hoe je in enkele uren een '$17,947 PER DAY Niche Funnel' kunt opzetten ;-)

P.S. De lente komt er aan dus tijd om inspiratie te gaan tanken:
Naast de workshop over de zin en de onzin van de 4-hour workweek op 3 april 2015 organiseer ik op vrijdag 27 maart de gratis workshop Op weg naar 10x beter.